Pervasızlık




Pervasızlık sözcük anlamı ile çekinmezlik, sakınmazlık ve korkusuzluk demektir.
Kişilik ve davranış bozukluğu olarak görülmesi gereken pervasızlığın zaman zaman ve görece koşullarda kabul edilebilir ya da en azından anlaşılabilir bir tutum ve davranış olabilmesi mümkündür. Örneğin ergenlik ve genç yetişkinlik dönemlerindeki pervasızlığın anlaşılabilir olması gerektiği gibi.

Lakin bizim sözünü ettiğimiz "pervasızlık" böylesi bir eğilim ve davranış değil.
Koca, koca adamların, yetişkinlerin, bir kurumu veya devleti yönetme erkini elinde bulunduranların pervasızlığıdır sözünü ettiğimiz.

Çekinmezlik, sakınmazlık ve korkusuzluk tutum ve davranışları eğer bir gücü özellikle de devlet gücünü elinde bulundurmadan sergilenen bir tutum ve davranış şeklinde cereyan ediyorsa bunu belli ölçülerde saygın bir tutum ve davranış olarak görmek de mümkündür. 
Ancak bir grubun, bir kurumun veya özellikle de devlet gücünü ele geçirerek veya devlet gücüne sahip olarak pervasızlık tutumu ve davranışları sergiliyor olmak, üstelik buna tüm yasal mevzuatları ve işleyişleri ekleniyor ve "pervasızlıktan hesap sorulamaz" temelinde bir sistematize etme söz konusu oluyorsa burada OLİGARŞİK ya da MONARŞİK bir tutum alınıyor ve MUTLAK EGEMENCİ davranışlar sergilenmeye başlanıyor demektir.

Pervasızlık, bir insanın başka bir insanın yaşamına,özlük haklarına yönelik keyfi bir çekinmezliği, keyfi bir sakınmazlığı ve keyfi bir korkusuzluğu üretiyorsa orada anti-demokratik olmanın da ötesinde oligarşik ya da mutlak monarşik bir sistemin egemenliği söz konusudur.

Bakınız lütfen, Türkiye'de parasal olsun, kurumsal olsun ve özellikle de devlet ile ilgili olsun belli bir güce sahip olan çoğu kişi PERVASIZDIR.

Çünkü kim olursa olsun, ne iş yapıyorsa yapsın, nerede ve hangi mevkilerde olursa olsun HESAP VERİLEBİLİRLİĞİN OLMADIĞI toplumlarda ve ülkelerde PERVASIZLIK tavan yapar.

Osmanlı dönemleri de dahil olmak üzere Anadolu toprakları ve Türkiye çok uzun tarihten beri PERVASIZlĞIN ve dolayısı ile PERVASIZLARIN ülkesidir. Ve asıl endişe verici olan şey ise tam tersi olması gerekirken, pervasızlığın da ve pervasızların da giderek artıyor oluşudur.

Bu memleketin insanları pervasızlığı ve pervasızların olmadığı bir yaşamı kurabilecek erdemi ve gelişmeyi sağlayabilirse, her şey ama her şey çok daha güzel olacaktır.
Çözüm nedir derseniz?
Herkes için hesap sorulabilir ve hesap verilebilir bir hukuk devletidir elbette.











Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MEKAN GEOMETRİSİ...

Doğru Bildiğimiz Yanlış, Asıl Doğru Olan ve Bu Neyi Değiştirir?