Taraftarlık, Sorgulama ve Durum....

Türkiye'de özellikle 3 büyükler diye anılan kulüp ve takım taraftarı olup, aynı zamanda futbol adına yakınan veya futbol düzeninden şikayet eden pekçok kişi, futbolun adaletsizliği ve eşitsizliği konusunda bilerek veya bilmeyerek mahkûm olmuş veya mahkûm alınmış demektir.

Hem 3 büyüklerin taraftarı olacaksınız, ki buna Trabzonspor taraftarlığı da dahildir, hem de futbol düzenine muhalif olacaksınız?

İşin doğasına aykırıdır bu... Bu düzenden en çok beslenen takım ve kulüpler bunlardır çünkü. Rekabetin en haksızı, yarışmanın en kirli ilişkiler ile sözde rekabete dönüşmesinin aktörü olan takım, kulüp ve kurumların taraftarı olup, adaletten söz etmek abesle iştigal etmektir.

Taraftar olduğunuz sürece, hele hele fanatik olduğunuz sürece, taraf olduğunuz şey her neyse, onun lehine olana evet demek veya haksız da olsa kazançlı çıkmasına ses çıkarmamak, mahkûm olmayı ve teslim alınmış olmak anlamı taşır.

Bu nedenle, futbolun taraftarı olmak, hele hele "Oyunun taraftarlığı" diğer tüm taraftarlıkların üzerindedir... Deyim yerindeyse oyunun taraftarı olmak, kutsallık düzeyinde bir taraftarlıktır.

Futbolu bırakıp, futbol kurumunun taraftarı olmak, asıl olanı unutmaya, önemsememeye ve değer vermemeye neden okuyorsa, aidiyet ihtiyacının ve kendini gerçekleştirme ihtiyacının ergen tavrından ibaret bir düzeye takılıp kalmış olmak demektir.

Bu durumda öznenin yeri değişmiş, asıl özne yitip gitmiş veya araç haline gelmiş demektir.

İstatistikleri ve reklamları gör
Tüm ifadeler:
T.c. Necdet Ceylan, Ahmet Bedia Uzun ve 6 diğer kişi
Beğen
Yorum Yap
Paylaş

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pervasızlık

Doğru Bildiğimiz Yanlış, Asıl Doğru Olan ve Bu Neyi Değiştirir?

MEKAN GEOMETRİSİ...